Covid-19: Informatie voor onze klanten. Meer lezen.
Zoeken
Verlanglijst
Bestelbedrag boven € 175, GRATIS BEZORGING

Een kijkje achter de schermen op de QE2

David Nieper
Achter de schermen

David Nieper heeft in samenwerking met de QE2, het beroemde passagiersschip, een exclusieve serie foto-opnames en een documentaire verwezenlijkt. Welkom aan boord en ontdek hoe deze twee historische Britse maatschappijen bij elkaar zijn gekomen.

Velen van jullie zullen goede herinneringen hebben aan het reizen aan boord van de QE2, in de meest luxe setting van één van de laatste grote trans-Atlantische passagiersschepen; voor de viering van een speciale verjaardag, een bereikte mijlpaal in het leven of een bruiloft. Het schip heeft vele levens en gedaanteverwisselingen ondergaan, door de ettelijke verbouwingen waarbij het hele schip opnieuw werd geverfd en gemoderniseerd, in lijn met de nieuwste stijl en trends. Nu heeft de QE2 haar definitieve gedaante aangenomen als een weelderig drijvend hotel en maritiem museum, permanent afgemeerd in de Mina Rashid in Dubai.

De collectie

Wij zijn al enige tijd in gesprek geweest over een samenwerking met QE2, en niet alleen omdat we wisten dat het een glamoureuze locatie zou worden voor onze fotoshoots. Wij gaan graag partnerschappen aan met merken die onze waarden delen, en het schip heeft veel gemeen met David Nieper.

“ Net als wij is de QE2 een kind van de jaren 60,” zegt Lauraine Jordan, publicrelationsmanager bij David Nieper. “ Beide merken zijn geboren in het gouden tijdperk van Britse mode en contructie, een tijd van grote, opwindende ideeën en revolutionaire vormgeving.

“ Het is ook typisch Brits met koninklijke banden. Evenzo zijn wij trots, door en door Brits en hebben we een paar koninklijke banden. In de loop der jaren zijn we bezocht door HKH Sophie, gravin van Wessex en HKH Princes Anne, de Princess Royal.

Voeg daarbij onze gezamenlijke passie voor kwaliteit, raffinement en degelijke klantenservice en het leek de perfecte match. Samen vertegenwoordigen we alles wat de Britse industrie briljant maakt.

Een samenwerking met QE2 voelde goed aan. En na een maandenlange overleg deed zich in februari 2020 een éénmalige gelegenheid voor om onze nieuwste foto-reportage te maken – en een hoofdrol te spelen in een nieuwe documentaire.

Heden en verleden aan boord van de QE2

De QE2 heeft een lange en roemrijke geschiedenis achter de rug. Gebouwd in Schotland in de jaren zestig als een trans-Atlantisch passagiersschip, begon de QE2 tientallen jaren te varen met de officiële maidentrip naar New York in 1969. In de daaropvolgende jaren voer het schip meer dan 5,6 miljoen zeemijl en vervoerde 2,5 miljoen passagiers. Het werd zelfs gevorderd door de Britse regering in 1982, en vervoerde 3.000 militairen en 650 vrijwillige bemanningsleden tijdens de Falklandoorlog.

Vandaag de dag getuigt het voortreffelijk gerestaureerde hotel in Dubai van deze geschiedenis – en zodra we aan boord gingen wisten we dat het een fantastische achtergrond voor onze foto-reportage zou zijn.

Jersey streepjestops
Luxe zijde palazzo pantalon

De planning van onze zomer foto-reportage

Onder leiding van Katie King, marketing directeur van de QE2 en gevolgd door een documentaire filmploeg, bezocht ons team op de eerste dag het hele schip, op zoek naar de mooiste plekjes.

“De potentiële mogelijkheden waren er te kust en te keur, met prachtige slaapcabines, stijlvolle bars, de zojuist geopende “ Queen’s Grill”, een traditionele Engelse pub en zelfs een exclusieve toegang tot de boeg van het schip waardoor we zoveel verschillende verhalen konden vertellen” zegt Lauraine.

Om de elegante stijl van elke japon, elke top en badpak weer te geven is niet alleen de goede locatie, een flatterende pose en de camera-instelling van belang. Er komt veel meer bij kijken. Het organiseren, stylen en regisseren van onze fotoshoots wordt uitgevoerd door onze marketingafdeling, onder leiding van Lorna Kavanagh. Elke opname wordt zorgvuldig gepland om in de omgeving en natuurlijk licht te passen en de kledingstukken te accentueren, legt ze uit, met het productieteam en een visagist bij de hand om de looks in een oogwenk aan te passen.

“Als je met daglicht werkt, is het een race tegen de klok” zegt Lorna. “ We zijn altijd op volle toeren bezig om de zonsondergang te pakken te krijgen of het prachtige zachte licht van de dageraad. Alles moet bij elkaar komen op het juiste moment – maar onze inspanningen zijn de moeite waard voor de perfecte foto.”

Kiezen uit onze luxueuze kleding

Het juiste kledingstuk in de juiste omgeving kiezen is van het grootste belang om de mooiste en daarom de meest geloofwaardige momenten vast te kunnen leggen. Lorna wijdt verder uit over de keuze voor de outfits :” In onze collectie is er een ruime keuze aan prachtige voorjaars- en zomermode gemaakt voor reizen en avontuur, thuis of in het buitenland” zegt ze. “ We zijn al tientallen jaren juist bekend voor onze reismode. Van luchtige kaftans en goedzittende badmode tot lichtgewicht linnen items, deze modellen zijn een must voor in de koffer of voor zonnebaden in eigen tuin – dus kwamen ze als eerste in aanmerking bij het plannen van onze trip.

Veelzijdige tankini
Luxueuze katoen/zijden kaftan

“ Maar vakanties zijn meer dan een badpak en cover-ups. Na zonsondergang is er de gelegenheid om zich te kleden met luxe lichtgewicht mode in laagjes en glamour jurken die heerlijk dragen. Dus is onze comfortabele luxueuze avondmode net zo belangrijk als onze veelzijdige zomergarderobe.”

Elegante jersey japon
Stretch jersey japon met strikceintuur

Voor een middag thee drinken aan dek, luieren bij het zwembad of met een koel glas wijn van de zonsondergang genieten, onze collectie voelt zich thuis op de QE2 – en ziet er net zo mooi uit waar u zich ook bevindt deze zomer. Bekijk onze zomermode met ruimvallende luchtige japonnen, combinatiemode van ademend katoen en zijdezachte kaftans die zowel thuis als op exotische reizen zo heerlijk dragen.

VOOR U AANBEVOLEN

Verzending naar Nederland en wereldwijd

Verzend- en portokosten vanaf € 6,50 voor een verzekerde levering

Verder lezen

Gratis retourneren

Ieder item wordt kostenloos snel en probleemloos geretourneerd of omgeruild.

Lees meer

Catalogus aanvragen

Op verzoek sturen wij u kostenloos catalogussen met onze nieuwste collecties.

Lees meer

Satisfaction Guaranteed

Everything you buy is fully covered by our 100% No Quibble, Satisfaction Guarantee

Find Out More
Newsletter popup

Zeg ‘Ja’ tegen goede dingen

Wees er als eerste bij voor speciale aanbiedingen en exclusieve wetenswaardigheden

Meldt u aan en als bedankje ontvangt u 10% korting bij uw eerstvolgende bestelling

U kunt zich te allen tijde uitschrijven. Wij hechten veel waarde aan privacy. Lees onze privacyverklaring

NEE DANK U, VERDER WINKELEN
DANK U!

DANK U!

Er zijn nog meer goede dingen voor u in aantocht

Menu
Zoeken
Verlanglijst
Zoeken