Covid-19: Informatie voor onze klanten. Meer lezen.
Zoeken
Verlanglijst
Bestelbedrag boven € 175, GRATIS BEZORGING

Eerlijke katoen

David Nieper
Britse makelij
Cotton

Zacht, licht en luchtig: de redenen waarom katoen de boventoon voert in lente- en zomer garderobes. Het katoengaren van onze katoenen jerseykleding is extra speciaal. Het wordt ethisch en duurzaam geproduceerd in Naoussa, gelegen in Griekenland, het staat bekend als Supreme Green Cotton® - maar wij noemen het Wit Goud.

Zachte jersey nachtjapon met spaghettibandjes
Zachte jersey kimono

Werken met verantwoordelijke leveranciers

Voor sommige modefabrikanten en leveranciers, is het nagaan van de herkomst van hun katoen geen eenvoudige zaak en nog ingewikkelder om erachter te komen of het wel op een verantwoorde wijze geproduceerd wordt.

Niet bij David Nieper. We zijn altijd selectief geweest in de keuze van onze leveranciers, maar we weten dat het belangrijk is voor u – en voor onze planeet – dat we zoveel mogelijk, ecologisch en sociaal bewust, te werk gaan. Daarom doen we er alles aan om de impact van onze branche te verminderen op het milieu en werken we samen met de meest ethische, kwaliteitgestuurde leveranciers die we kunnen vinden - te beginnen met die onmisbare zomerstof, puur katoenen jersey.

Luchtige katoenen nachtjapon
Nachtjapon met korte mouwtjes

Waar onze katoen vandaan komt

In onze ateliers gebruiken we niet “zomaar” katoent. U weet inmiddels dat we geloven in het behoud en de groei van de mode-industrie, en onze kledingstukken zijn gemaakt van puur katoenjersey, verwezenlijkt uit kwaliteitsgaren afkomstig uit de Griekse stad Naoussa.

Textiel is verweven met het rijke industriële erfgoed van Naoussa; in de 20ste eeuw was de helft van de bevolking werkzaam in de textielfabrieken, eigendom van de Lanaras familie. Een invloedrijke familie die met de bouw van openbare gebouwen, zoals scholen en ziekenhuizen, haar stempel heeft gedrukt op het stadje. Vele kronkelende straten zijn vernoemd naar familieleden.

Nu is Naoussa de thuisbasis van het familiebedrijf Varvaressos spinnerijen sinds 1908, samen met hun katoenleverancier : het Supreme Green Cotton project.

Hoe wordt onze katoen verbouwd

De Supreme Green Cotton onderneming werkt samen met landbouwers uit het gehele Griekse platteland, die op ethisch verantwoorde wijze katoen verbouwen, vaak naast de teelt van granen, mais, groenten en druiven.

Gintzidis Stavros, bijvoorbeeld, bewerkt bijna 30 hectaren katoen voor het project in het kleine dorpje Glafki, genesteld in de uitlopers van de berg Olympus. Na 6 maanden zijn de jonge plantjes voldoende gegroeid en oogst Gintzidis het katoen. Deze wordt gebracht naar de egreneringsfabriek, waar de vezels worden gescheiden van zaden, stengels, bladeren en ander residu.

Vervolgens wordt het gekard en gewassen en in balen vervoerd naar de spinnerij van Varvaressos, een paar kilometer verder. Hier wordt het verwerkt tot glorieus, duurzaam Grieks garen – ons Wit Goud – voordat het naar Oostenrijk wordt gestuurd om in katoenen jerseystof te worden gebreid. Eindelijk arriveert het bij David Nieper, klaar om ongetoverd te worden in modieuze speciale ontwerpen.

Zachte katoenen pyjama
Zachte jersey katoenen pyjama

Wat maakt onze katoen bijzonder?

De Supreme Green Cotton onderneming zorgt ervoor dat landbouwers zoals Gintzidis goed betaald worden, veilig kunnen werken en wettelijk beschermt zijn door de wetgeving voor de mensenrechten, terwijl ethisch, duurzaam katoen wordt verbouwd met behulp van milieuvriendelijke praktijken.

Het katoen is geteeld uit GGO-vrije katoenzaden en onze landbouwers werken op een manier die het milieu respecteert en de natuurlijke biodiversiteit ondersteunt met behulp van biologische methoden. Ze gebruiken zelfs een speciaal irrigatiesysteem om hun waterverbruik te verminderen.

Zo is onze katoen niet alleen milieuvriendelijk maar ondersteunt eveneens de plaatselijke economie en gemeenschap. De katoenteelt biedt de broodnodige banen in Naoussa aan – een gebied die een grote werkeloosheid heeft gekend sinds de hoogtijdagen van Lanaras.

Dit betekent dat u met een gerust geweten onze koele katoenen blouse en/of elegante nachtjapon in volle vertrouwen kunt dragen. Onze katoenen items zijn met zorg gemaakt en u kent nu de oorsprong en het volledige verwerkingsproces van onze hoge kwalitatieve katoenjersey.

VOOR U AANBEVOLEN

Verzending naar Nederland en wereldwijd

Verzend- en portokosten vanaf € 6,50 voor een verzekerde levering

Verder lezen

Gratis retourneren

Ieder item wordt kostenloos snel en probleemloos geretourneerd of omgeruild.

Lees meer

Catalogus aanvragen

Op verzoek sturen wij u kostenloos catalogussen met onze nieuwste collecties.

Lees meer

Satisfaction Guaranteed

Everything you buy is fully covered by our 100% No Quibble, Satisfaction Guarantee

Find Out More
Newsletter popup

Zeg ‘Ja’ tegen goede dingen

Wees er als eerste bij voor speciale aanbiedingen en exclusieve wetenswaardigheden

Meldt u aan en als bedankje ontvangt u 10% korting bij uw eerstvolgende bestelling

U kunt zich te allen tijde uitschrijven. Wij hechten veel waarde aan privacy. Lees onze privacyverklaring

NEE DANK U, VERDER WINKELEN
DANK U!

DANK U!

Er zijn nog meer goede dingen voor u in aantocht

Menu
Zoeken
Verlanglijst
Zoeken