Covid-19: Informatie voor onze klanten. Meer lezen.
Zoeken
Verlanglijst
Bestelbedrag boven € 175, GRATIS BEZORGING

Indrukwekkend: Hoe onze prints gemaakt worden

David Nieper
Britse makelij

David Nieper mode staat bekend voor haar exclusieve prints. Sarah Allen, onze verantwoordelijke voor het ontwikkelen van de prints op onze stoffen, vertelt waarom ze zo bijzonder zijn.

Wanneer we Sarah ontmoeten in de ontwerpstudio, is ze druk bezig aan de computer. Bedrukte stofpatronen liggen in een nette stapel naast het scherm terwijl aantrekkelijke zijdezachte proefmonsters aan een rail onder een tafel hangen. Het beeldscherm is gevuld met allerlei felle kleuren en Sarah past ze met haar cursor bedachtzaam aan.

“Ik ben zojuist bezig om één van de prints voor onze zomermode precies goed op de stof te plaatsen” vertelt ze ons.”

“Dit wordt uiteindelijk een bedrukte kaftan. Ik weet ruwweg waar het patroon uit de stof wordt gesneden en ik probeer om het motief van de print rond de hals te plaatsen”

Zwart/wit tuniek Zwart/wit tuniek

Goed geplaatste prints

Dit wordt een plaatsingsafdruk genoemd. Het is waar we de print aanpassen en ordenen om precies het juiste effect te krijgen, in plaats van het eenvoudigweg over de stof te herhalen. Het kost meer tijd en vergt extra zorg, maar het is altijd de moeite waard om een mooi afgewerkt kledingstuk te creëren.

Dat is uiteindelijk onze passie – wij zijn één van de weinige Britse modefabrikanten die dit doen.

Prints shoppen

De juiste plaatsing van de print is één van de vele technieken waardoor onze printmode zo specifiek is bij David Nieper. In de loop der jaren zijn we bekend geworden door onze zorgvuldig samengestelde printcollectie, variërend van gewaagde en levendige tops met geometriche patronen tot delicate jurken met bloemenprint. Het is dankzij specialisten zoals Sarah en ons ontwerpteam, die elke laatste print die we gebruiken, selecteren en aanpassen. We vragen aan Sarah om ons het verloop van het process uit te leggen.

Het kiezen van de prints

“We kiezen onze prints heel bewust”, zegt Sarah, “het gaat niet alleen om wat een mooie bedrukte top, rok,jurk of broek gaat maken. We zoeken naar patronen waarvan we weten dat het bij onze klanten goed in de smaak zal vallen, en we proberen een balans te vinden tussen veel verschillende stijlen, zodat er keuze is voor iedereen.”

Soepele jersey japon
Voile blouse van zijde-katoen

“Dit betekent meestal een verzameling artistieke prints, wat bloemenprints en nog een paar trendy stukken. En zodra we een print hebben gekozen,is deze exclusief van david Nieper. Niemand kan het gebruiken. Dat betekent dat als een klant absoluut dol is op een David Nieper-print, ze deze nergens anders zullen vinden.”

“Bij de aankoop van een nieuwe print wordt het patroon in digitale vorm opgestuurd en ontvangen we de bijbehorende materiële proeflappen waarmee we aan de slag gaan,” uit het rek kiest ze een staal uit en legt het voor ons op tafel, “en dat ziet er zo uit. Voor een herhalend patroon moet ik de ontwerptekening zodanig plaatsen dat het nauwkeurig past. Je kunt het vergelijken met behangen waarbij je goed moet nadenken om de banen zonder onderbreking te laten doorlopen en op elkaar doen passen.”

Zachte stretch jersey tuniek
Favoriete jersey top

De kleuren kiezen

Het is fascinerend om het team aan het werk te zien en te horen hoeveel moeite er wordt gestoken in het maken van onze prints. We zien een reeks mood boards aan de muur en vragen ons af hoe het team de kleuren voor elke collectie bepaalt.

“Onze klanten houden echt van de kleuren in onze prints, en voor dit seizoen hebben wij een brede waaier die gaat van zachte pastel tot opvallende citrustinten.Er is voor elk wat wils”

Zachte stretch jersey japon
Losvallende jersey japon

“Wij kijken naar wat vooral populair en trendy is, en stellen vervolgens mood boards samen met complementaire kleuren, prints en texturen. Deze zijn fundamenteel voor de look en spirit van onze collectie. Er zijn trends die altijd weer terugkomen zoals tropische zomerkleuren of koele blauwtinten- blauw blijft een favoriet van onze klanten.”

De toekomst voor prints

Kleur, stijl, de manier waarop ze worden geplaatst – er is zoveel dat onze prints speciaal maakt. Maar wat is de toekomst voor prints bij David Nieper?

“We ontwerpen zelf steeds vaker onze eigen prints. Eén van de stoffen uit de nieuwe nachtmode collectie is in eigen huis ontworpen, net als de stippen print uit de voorjaarscollectie voor onze gelegenheidsjurken. “

"David Nieper heeft nu ook zijn eigen digitale drukkerij geopend, die gelegen is vlakbij ons naai-atelier. Deze fabriek stelt ons in staat het printproces van stoffen volledig te controleren. De prints worden geprint, dankzij duurzamere methoden, op ethisch zuiver katoenen jersey.”

"Wij zijn baanbrekend bezig met print en dat zal ons in de toekomst verder onderscheiden en doen uitblinken

Prints shoppen
De toekomst voor prints

De creatie van onze geliefde prints houdt veel meer in dan alleen het kiezen van een prachtige stof. Ieder model wordt zorgvuldig ontworpen en met zorg verwezenlijkt, altijd in de stijl en de kleuren waar u van houdt. Blader door onze collectie en laat u inspireren door onze prints. Er is keuze voor elke stijl en elke vorm.

Verzending naar Nederland en wereldwijd

Verzend- en portokosten vanaf € 6,50 voor een verzekerde levering

Verder lezen

Gratis retourneren

Ieder item wordt kostenloos snel en probleemloos geretourneerd of omgeruild.

Lees meer

Catalogus aanvragen

Op verzoek sturen wij u kostenloos catalogussen met onze nieuwste collecties.

Lees meer

Satisfaction Guaranteed

Everything you buy is fully covered by our 100% No Quibble, Satisfaction Guarantee

Find Out More
Newsletter popup

Zeg ‘Ja’ tegen goede dingen

Wees er als eerste bij voor speciale aanbiedingen en exclusieve wetenswaardigheden

Meldt u aan en als bedankje ontvangt u 10% korting bij uw eerstvolgende bestelling

U kunt zich te allen tijde uitschrijven. Wij hechten veel waarde aan privacy. Lees onze privacyverklaring

NEE DANK U, VERDER WINKELEN
DANK U!

DANK U!

Er zijn nog meer goede dingen voor u in aantocht

Menu
Zoeken
Verlanglijst
Zoeken