Covid-19: Informatie voor onze klanten. Meer lezen.
Zoeken
Verlanglijst
Bestelbedrag boven € 175, GRATIS BEZORGING

Onze heldhaftige zorgverleners helpen:
een interview met Christopher Nieper

David Nieper
Britse makelij

Gedurende het paasweekend begon David Nieper aan de produktie van Persoonlijke Beschermingskleding (PBK) voor twee regionale diensten van de openbare gezondheidszorg. Tien grote ziekenhuizen waaronder het Royal Derby ziekenhuis, het Leicester General ziekenhuis en de Leicester Royal Infirmary hebben besteld. We praten met onze directeur, de heer Christopher Nieper, op welke manier de firma David Nieper onze heldhaftige zorgverleners ondersteunt.

PBK-update: Sinds begin juni hebben we bijna 7000 isolatie-pakken (bijna 14000 kledingitems in totaal!) en 16000 beschermkappen vervaardigd en een bestelling aangenomen voor 19000 herbruikbare jassen. Hartelijk dank aan alle fantastische medewerkers bij David Nieper, die dit mogelijk hebben gemaakt.

Allereerst, kunt u ons vertellen wat David Nieper aan het maken is?

De eerste bestelling die wij ontvingen was voor 7.000 isolatie-pakken. Zo’n pak bestaat uit een vierkante rechte tuniek en broek en is geschikt voor zowel mannen als vrouwent. Ons design team heeft al enkele veranderingen aangebracht. We hebben de gangbare taille striklint vervangen met een verstelbare elastische tailleband zoals van een klassieke pyjama broek die altijd goed past. We hebben ook de zakken opnieuw ontworpen zodat ze praktischer en groter zijn , wijder aan de bovenkant met ruimte voor een stofbril en grotere broekzakken met ruimte voor je handen en de extra benodigheden.

We maken ook 3.600 beschermkappen uit een gerecycleerd materiaal. De ziekenhuizen hadden stof over waarin chirurgische instrumenten worden verpakt en gaven het aan David Nieper. Normaliter wordt dit materiaal weggegooid maar wij hebben er beschermkappen van gemaakt die een essentieel onderdeel zijn van de beschermingskleding in de diensten intensieve zorgen. De eerste bestelling was voor 3600 kappen, maar sinds juni hebben wij 16000 stuks afgeleverd, een ongelooflijk aantal.

Hoe zit het met de jassen?

De NHS heeft tot nu toe enkel wegwerpjassen ingekocht. Dat betekent dat er wekelijks zo’n half miljoen jassen nodig zijn om ons medisch personeel zonder onderbreking te kunnen beschermen. Om deze kledij te vervaardigen is er een miljoen meter stof nodig, materiaal dat heel schaars geworden is.

Daarom hebben we kwalitatievere stof gebruikt om herbruikbare jassen te maken. Deze kunnen veilig gewassen en gesteriliseerd worden en tot meer dan 100-maal toe hergebruikt worden, terwijl ze blijven voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Ons design is getest en goedgekeurd en inmiddels is de productie gestart; tot nu toe hebben we 2.500 jassen vervaardigd en zijn bezig met het vervolmaken van een order voor 19.000 stuks in totaal, het equivalent van zo’n 2.000.000. wegwerpjassen.

Wij hopen dat ons ontwerp en de stof voor een herbruikbare jas het voor ziekenhuizen gemakkelijker maakt om hun personeel te beveiligen en het op de lange termijn goedkoper is – ook komen er zo minder jassen in de afval terecht.

Voor wie maakt u beschermingskleding?

Zodra we hoorden dat er vraag naar PBK was, boden wij onze diensten bij de regering aan. Wij hebben nog geen opdracht gekregen van de regering, maar vele regionale diensten van de openbare gezondheidszorg hebben de PBK voorziening in eigen handen genomen. Zoals het er nu voorstaat, ontvangen wij rechtstreekse bestellingen van 10 grote ziekenhuizen, gelegen in Leicestershire en Derbyshire, waaronder het Royal Derby ziekenhuis, het Leicester General ziekenhuis en de Royal Infirmary. Wij hopen, zo mogelijk, meer te kunnen doen. Wij ontvangen ook bestellingen van tandartspraktijken, verpleegtehuizen en andere zorgverleners.

Hoe gemakkelijk of moeilijk was het om de stof te vinden voor PBK?

In eerste instantie wel, maar we hebben van die uitdaging een voordeel gemaakt. Toen we voor het eerst begonnen met het vervaardigen van isoleerpakken bleek dat de gebruikelijke stof uitverkocht was. Net als in de supermarkten waren de voorraden volledig uitverkocht. Het enige dat overbleef was een kleine hoeveelheid- ongeveer 20.000 meter- van een kwalitatiever stof die duurder was dan het standaard materiaal. Wat het duurder maakt is een vleugje toegevoegd elastaan die de stof elastischer maakt. Dit maakt het kledingstuk comfortabeler. Deze stof heeft ons de mogelijkheid gegeven om onze herbruikbare jassen te vervaardigen.

Wat is de speciale plaats die David Nieper inneemt in de produktie van PBK?

Het feit dat we een Britse onderneming zijn, helpt. Een groot deel van de PBK in Engeland is afkomstig uit het buitenland en het is begrijpelijk dat deze leveranciers hun producten nu voor hun eigen afzetmarkt reserveren. De regering is geconfronteerd met het volgend probleem: het is een feit dat Groot-Brittannië aan het einde van een zeer lange wachtlijst staat. Ziekenhuizen kunnen hun plaats in de rij overslaan door rechtstreeks bij ons te bestellen.

Sinds de jaren zestig ontwerpt, knipt en naait de firma David Nieper damesmode. Dankzij onze locatie op eenzelfde plaats, zijn we in staat om onze ontwerpen binnen enkele dagen snel in te plannen, prototypen te maken, te testen, aan te passen en te vervaardigen. Onze getalenteerde teams zijn ook gewend om gecompliceerdere kleding te maken, dus voor hen zijn dergelijke kledingstukken gemakkelijk te vervaardigen. Al met al zijn wij perfect gepositioneerd om onze knowhow te gebruiken om ons land te helpen en onze helden in de gezondheidszorg te beschermen.

Wat doet David Nieper extra om gedurende deze crisis te helpen?

In tijden zoals deze, is het belangrijk om een ander te helpen en onze buren te ondersteunen. David Nieper is gevestigd in Alfreton, in het graafschap Derbyshire, en wij doen alles om onze locale gemeenschap te helpen. Wij hebben zojuist “Spirit of Alfreton” (een digitaal forum ontworpen door de gemeenschap en bestemd voor de gemeenschap) gelanceerd. “Spirit of Alfreton” werkt als een plaatselijke krant. Er is een sectie met coronavirusadvies zodat wij allemaal goed op de hoogte kunnen blijven, maar het is vooral een plaats om ideeën, nieuws en activiteiten uit te wisselen en iedereen, in deze ongebruikelijke tijden, moreel te ondersteunen. Wij hopen dat het een gevoel van trots in onze omgeving zal opwekken en ervoor zal zorgen dat niemand zich alleen of geïsoleerd voelt.

Wat zou u aan het David Nieper team willen mededelen?

Tijdens het paasweekend heb ik, samen met mijn vrouw en dochters aangesloten bij onze medewerkers en zijn we begonnen met het snijden van de stof – er heerste zo’n sterk gemeenschapsgevoel- iedereen was positief en wou zo graag helpen. Enkele van onze medewerkers vertelden mij dat hun kinderen in de plaatselijke ziekenhuizen werken en dat ze blij zijn dat ze hun dierbaren kunnen beschermen. Dus, wil ik allen, uit de grond van mijn hart, bedanken voor hun bijdrage. Uiteindelijk is David Nieper meer dan een modefabrikant. Het is één grote familie, en ik ben er nog nooit zo trots op geweest.

Meer lezen

Verzending naar Nederland en wereldwijd

Verzend- en portokosten vanaf € 6,50 voor een verzekerde levering

Verder lezen

Gratis retourneren

Ieder item wordt kostenloos snel en probleemloos geretourneerd of omgeruild.

Lees meer

Catalogus aanvragen

Op verzoek sturen wij u kostenloos catalogussen met onze nieuwste collecties.

Lees meer

Satisfaction Guaranteed

Everything you buy is fully covered by our 100% No Quibble, Satisfaction Guarantee

Find Out More
Newsletter popup

Zeg ‘Ja’ tegen goede dingen

Wees er als eerste bij voor speciale aanbiedingen en exclusieve wetenswaardigheden

Meldt u aan en als bedankje ontvangt u 10% korting bij uw eerstvolgende bestelling

U kunt zich te allen tijde uitschrijven. Wij hechten veel waarde aan privacy. Lees onze privacyverklaring

NEE DANK U, VERDER WINKELEN
DANK U!

DANK U!

Er zijn nog meer goede dingen voor u in aantocht

Menu
Zoeken
Verlanglijst
Zoeken