Covid-19: Informatie voor onze klanten. Meer lezen.
Zoeken
Verlanglijst
Bestelbedrag boven € 175, GRATIS BEZORGING

Wat is er zo bijzonder aan onze tricotmode?

David Nieper
Britse makelij

Niets is te vergelijken met het weldadige gevoel van behaaglijkheid van een lievelingstrui. Hoe wisselvallig winterweer ook kan zijn, zachte zuivere wol houdt u warm zodat u voorbereid bent op koude temperaturen.

Maar de ene tricotmode is de andere niet. Onze tricotmode van superieure kwaliteit is geheel in model gebreid en wordt met de hand afgewerkt. We zijn in gesprek met June Brailsford, hoofd van de brei-afdeling en Kate Myerscough, breimachine technica, om meer aan de weet te komen. .

Jumpers

Luxe breimode met vele extra’s

Bij David Nieper maken wij onze breimode zelf in eigen atelier. Met gebruik van aloude technieken en prachtige natuurlijke garens produceren wij jumpers, vesten en jurken die ver boven alles uitsteken.

Voor ons is het vanzelfsprekend, maar voor anderen is het iets ongewoner; je kunt op de vingers van één hand het aantal Britse modehuizen, die zelf hun tricotmode produceren, tellen.

“Wij maken van alles. Noem maar op: jumpers, vesten en jurken van merino, lamswol en kasjmier” zegt June Brailsford, hoofd tricotmode. In hartje Engeland zitten wij in een rustig hoekje van de cantine samen aan een tafel, verwijderd van de drukte en het lawaai van het brei-atelier. Onze aandacht is gericht op exclusieve mode, die klanten nergens anders kunnen vinden.”

Luxe merino jumper
Zijdezachte lamswollen jumper

Kate Myerscough, technica tricotmode, knikt bevestigend. “Wij produceren van dunne katoenen tops tot warme dikke kabeltruien. Het gaat om het naaldwerk en de garens en de gebruikte technieken zoals intarsia en jacquard – intarsia geeft een mooi resultaat met verschillende kleurvlakken terwijl jacquard meer geschikt is voor fijnere patronen. Er zijn zoveel mogelijkheden.”

Geheel in model gebreid

Het is altijd plezierig om met onze experts van gedachten te wisselen. Terwijl zij enthousiast op de gebruikte technieken verder ingaan, zijn ze duidelijk trots op hun werk; hun enthousiasme is aanstekelijk en wij komen maar net toe aan notities schrijven. Onze volgende vraag luidt: wat is er zo bijzonder aan onze tricotmode.

“Het bijzondere is dat ieder kledingsitem uit afzonderlijk, in model is gebreide panden bestaat die pas op ‘t laatst samengevoegd worden met een breinaald. Dit in tegenstelling tot panden uitgesneden uit tricotstof en aan elkaar vastgenaaid.”

“Het vraagt natuurlijk meer tijd om het kledingstuk te verwezenlijken, maar het resultaat is prachtig dankzij de extra platte zomen en naden. Deze werkwijze vermijdt afval van de afgesneden resten materiaal, wat past in de milieuvriendelijke ethos van David Nieper.”

Tricotmode

We kijken in het brei-atelier naar een medewerkster aan het werk. Met het losse armpand in de lucht, plaatst ze het tegenover het armsgat en met een herhaalde zwaaibeweging neemt ze steek voor steek op om ze met elkaar te verbinden.

Net zo accuraat gaat ze te werk op een halsopening. Eerst wordt iedere steek afzonderlijk opgenomen en dan pas wordt de opstaande kraag of col gebreid. Met meer dan duizend opgenomen en verbonden steken in ieder kledingstuk is dit geduldwerk niet voor iedereen geschikt.

Kwaliteitscontrole: tot driemaal toe gecontroleerd

Paisley katoenen jumper
Kasjmier merino jumper

Optimale kwaliteit wordt niet alleen bereikt met een uitstekende brei methode. “Wij gaan perfectionistisch te werk“ zegt June. “ Onze controleurs gaan ieder kledingstuk, in ieder stadium van het confectieproces, grondig nakijken, steek voor steek naar perfectie. Niets ontgaat er aan hun keurende blikken.”

De liefde en toewijding is in iedere steek duidelijk zichtbaar; van de eerste proeflap tot de laatste breisteek. Het resultaat is bijzondere luxe tricotmode waar u jarenlang plezier van heeft, terwijl wij de overgeleverde breitechnieken voor de toekomst bewaren.

Na deze introductie wilt u vast een kijkje nemen in onze collectie. Bekijk hier onze tricot collectie in puur merino, lamswol en luxueuze kasjmier.

Dit vind je misschien ook leuk

Verzending naar Nederland en wereldwijd

Verzend- en portokosten vanaf € 6,50 voor een verzekerde levering

Verder lezen

Gratis retourneren

Ieder item wordt kostenloos snel en probleemloos geretourneerd of omgeruild.

Lees meer

Catalogus aanvragen

Op verzoek sturen wij u kostenloos catalogussen met onze nieuwste collecties.

Lees meer

Satisfaction Guaranteed

Everything you buy is fully covered by our 100% No Quibble, Satisfaction Guarantee

Find Out More
Newsletter popup

Zeg ‘Ja’ tegen goede dingen

Wees er als eerste bij voor speciale aanbiedingen en exclusieve wetenswaardigheden

Meldt u aan en als bedankje ontvangt u 10% korting bij uw eerstvolgende bestelling

U kunt zich te allen tijde uitschrijven. Wij hechten veel waarde aan privacy. Lees onze privacyverklaring

NEE DANK U, VERDER WINKELEN
DANK U!

DANK U!

Er zijn nog meer goede dingen voor u in aantocht

Menu
Zoeken
Verlanglijst
Zoeken