Covid-19: Informatie voor onze klanten. Meer lezen.
Zoeken
Verlanglijst
Bestelbedrag boven € 175, GRATIS BEZORGING

Milieu aansprakelijkheid

Het milieu gaat David Nieper na aan het hart en het bedrijf voert een eigen milieubeleid. Onze missie is om op een verantwoorde en duurzame wijze gebruik te maken van natuurlijke bronnen met zo min mogelijk geproduceerd afval en minimale invloed op het milieu.

Milieubescherming

In 2019 bereikte David Nieper het doel om geen enkel afval op de stortplaats te doen belanden. Het bedrijfsafval wordt juist hergebruikt, recycled, gecomposteerd of aan een afvalenergiecentrale afgegeven. Onze duurzame produktie methode geeft weinig afval met als gevolg een economisch en milieubeschermend effect voor het bedrijf.

Voor het verbruik van elektriciteit zijn al onze daken voorzien van zonnepanelen met een jaarlijkse opbrengst van 145.000KWu, hetgeen voorziet in de elektriciteitsbehoefte van het hele bedrijf met een surplus dat aan het landelijke elektriciteitsnetwerk wordt teruggevoerd. Om de energieconsumptie in het bedrijf zelf te verminderen zijn efficiënte boilers, warmtepompen, dubbel glas, driedubbel geïsoleerde dakruimtes, energie efficiënte lampen en naaimachines die automatisch afslaan, geïnstalleerd.

David Nieper heeft, in samenwerking met de afdeling Energie Innovatie & Ontwikkeling van de Universiteit van Nottingham, een onderzoek uitgevoerd naar de koolstofvoetafdruk van het bedrijf en daaruit bleek dat een kledingstuk, gemaakt in ons atelier, 47% minder uitstoot aan broeikasgassen veroorzaakt dan een vergelijkbaar item vervaardigd in China. Met behulp van het onderzoeksrapport wordt het eigen milieubeleid verder ontwikkeld met een evoluerend efficiënter produktieproces.

“Voor mij, als ontwerper en als modemaker, is de bescherming van het milieu en een duurzame toekomst van het hoogste belang.”

Christopher Nieper, Ondernemingsdirecteur

Duurzame mode produktie

Ieder David Nieper kledingstuk wordt in het Verenigd Koninkrijk, in het graafschap Derbyshire, gemaakt in eigen atelier met een korte verzendafstand naar de klant. De bedrijfsvoering is gebaseerd op het model van “maken op aanvraag” waarbij een kledingstuk wordt vervaardigd bij het plaatsen van een bestelling. Het bedrijf vervult 99.8% van alle geplaatste bestellingen, zonder overproduktie of verkwisting.

David Nieper maakt geen deel uit van de “fast fashion” generatie maar ontwerpt duurzame kwaliteitsmode. Het team designers ontwerpt een klassieke look met items die vooral comfortabel en tijdloos zijn. De ontwerpen laten subtiele veranderingen in pasvorm toe met behulp van elastische taillebanden, verstelbare sluitingen en het gebruik van soepele stoffen die wat meegeven – en waardoor de levensduur van een item wordt verlengd. Uit een klantenopinie onderzoek uit 2019 bleek dat de David Nieper klanten hun kleding vijf keer langer behouden dan het landelijk gemiddelde van 2,2 jaar.

Het transport van textielen en hun componenten veroorzaakt grote milieuschade door de grote afstanden. Een typische leveringsketen van mode artikelen loopt van derde wereld producent naar distributie centrum in eigen land via lucht- of zeevaart, gevolgd door transport (trein en/of weg) naar de afnemers. Industrie in eigen land verkleint de ecologische voetafdruk en geeft directe invloed op het productieproces. David Nieper is voorstander van het terughalen van modeproductie van derde wereldlanden naar eigen land.

Ontdek meer over hoe wij onze kleding maken.

Leveringsketen

Meer dan 130 leveranciers voorzien David Nieper van stoffen, garens, greige materiaal, voering, kant, knopen en band. Wij staan met hen in direct contact en hebben lange en trouwe relaties opgebouwd met een focus op traceerbare herkomst, ecologische productie, werkomstandigheden en kwaliteit. Zoveel mogelijk werken wij met Britse leveranciers voor de verkleining van onze ecologische voetafdruk.

Het bedrijfsmodel dat David Nieper hanteert is een vertikaal model dat wil zeggen, dat in de mate van het mogelijke, de leveringsketen binnen het eigen bedrijf komt te liggen. Sinds 2010 heeft David Nieper de tricot - en catalogus produktie in huis gehaald evenals het patroonsnijden.

Met het groeiend besef van de enorme hoeveelheden water nodig in de textielproductie zal David Nieper in de loop van 2019, een digitale printfabriek openen om de motieven op de stoffen te drukken. Niet alleen kunnen hier kleinere hoeveelheden geproduceerd worden met een verdere afvalvermindering maar is er ook de zekerheid dat modellen in de collectie opgenomen blijven.

Onze eigen stoffen bedrukken betekent dat wij een verantwoorde biologische katoenleverancier hebben gevonden met katoen, gewonnen van non-GMO katoenzaad en duurzame teelt, en gesponnen en geweven met gebruik van duurzame energiebronnen.

Garens

David Nieper’s missie voor transparantie en duurzaamheid in de leveringsketen maakt dat onze leveranciers internationale erkenning hebben verworven betreffende mensenrechten, dierenwelzijn, milieubescherming, traceerbare herkomst en duurzame ontwikkeling.

David Nieper’s garen leveranciers zijn geaccrediteerd door ITF ( International Traceability and Fashion) waarbij de gehele productie van een onderneming transparent is met een duidelijk aangegeven herkomst van de producten. Onze leveranciers zijn tevens erkend door Oeko-Tex Standard 100 Certificate, de Associazione Tessile e Salute Cert no 14900093, 100% Energia Pulita (duurzame energie certificaat) ISO 14001, OHSAS 18001 (erkend international beleid voor gezondheid en veiligheid in de werkplaats) en voldoen aan de REACH verordening met betrekking tot chemische stoffen.

Onze katoengaren leverancier is lid van het Better Cotton Initiative. Het BCI streeft naar de wereldwijde hervorming van de katoenteelt door betere werkcondities voor de mensen die het produceren,beter voor het milieu waar het in groeit en beter voor de toekomstige sector.

Ontdek meer over onze garens.

Verzending naar Nederland en wereldwijd

Verzend- en portokosten vanaf € 6,50 voor een verzekerde levering

Verder lezen

Gratis retourneren

Ieder item wordt kostenloos snel en probleemloos geretourneerd of omgeruild.

Lees meer

Catalogus aanvragen

Op verzoek sturen wij u kostenloos catalogussen met onze nieuwste collecties.

Lees meer

Satisfaction Guaranteed

Everything you buy is fully covered by our 100% No Quibble, Satisfaction Guarantee

Find Out More
Newsletter popup

Zeg ‘Ja’ tegen goede dingen

Wees er als eerste bij voor speciale aanbiedingen en exclusieve wetenswaardigheden

Meldt u aan en als bedankje ontvangt u 10% korting bij uw eerstvolgende bestelling

U kunt zich te allen tijde uitschrijven. Wij hechten veel waarde aan privacy. Lees onze privacyverklaring

NEE DANK U, VERDER WINKELEN
DANK U!

DANK U!

Er zijn nog meer goede dingen voor u in aantocht

Menu
Zoeken
Verlanglijst
Zoeken