Covid-19: Informatie voor onze klanten. Meer lezen.
Zoeken
Verlanglijst
Bestelbedrag boven € 175, GRATIS BEZORGING

Sociaal bewustzijn

David Nieper is in eerste instantie een mode ontwerper en de stichter van ons familiebedrijf dat sinds 1961 gevestigd is in Derbyshire en waar zijn bijzondere mode wordt gemaakt en vandaar wereldwijd wordt verkocht. Onze medewerkers vormen het hart van onze onderneming en staan central in alles dat we doen. De bijdrage van Iedere persoon afzonderlijk wordt hoog gewaardeerd.

Onze normen en waarden

Onze verantwoordelijkheden voor een duurzame toekomst voor de mensheid en voor onze planeet vatten wij serieus op. Onze onderneming neemt het voortouw in om onze normen en waarden onder de aandacht te brengen en te propageren in de wereld van mode en textiel.

Wij produceren alleen in eigen land en hebben onze produktie nooit naar derde wereld landen verplaatst. Wij geven de voorkeur aan plaatselijke werknemers, en dragen bij aan de plaatselijke economische groei met een produktie systeem met een minimale uitwerking op het milieu.

Moderne slavernij

Wij staan garant dat de mensenrechten en het welzijn van werknemers wordt gerespecteerd zowel in ons eigen bedrijf als in onze gehele leveringsketen. Wij onderschrijven de wetgeving op het verbod van mensenhandel en moderne slavernij waaronder artikel 54 van de Britse wet inzake Moderne Slavernij van 2015.

De mode en textiel industrie vormt een complex geheel met vele zijtakken en leveringsketens die wereldwijd strekken; wij produceren echter enkel in het Verenigd Koninkrijk en hebben als zodanig een directe invloed op de produktie.

Onze lang staande relaties met verschillende textiel leveranciers geeft ons inzage in produktie processen en werk condities, maar is maar een glimp van het grote geheel. Om een beter beeld te krijgen van het netwerk van onze leveringsketen en om op ieder niveau verantwoorde produktie te garanderen hebben wij voor zover mogelijk de componenten van de stoffen en hun oorsprong opgespoord. Om op verantwoorde wijze te kunnen inkopen blijven wij deze gegevens verzamelen en onderzoeken.

Gezondheid en veiligheid

Zowel als werkgever en als bedrijf onderschrijft David Nieper Limited de wet van 1974 betreffende Gezondheid en Veiligheid op het werk, en de implementatie van Gezondheid en Veiligheid in de werkplaats (1999) en verdere richtlijnen ter bescherming van de werknemer.

Om deze doeleinden te bewerkstelligen hebben wij medewerkers vast benoemd met de verantwoordelijkheid voor Gezondheid en Veiligheid in het bedrijf, om veiligheids en welzijns procedures te blijven herzien en met Gezonheid en Veiligheids ambtenaren te overleggen en om het bedrijf en de directie op de hoogte te houden van toekomstige wetgeving, EU richtlijnen en wetgeving en British Standards zodat te allen tijde de wet wordt gevolgd.

Personeel – welzijn en ontwikkeling

We zijn trots op het feit dat In de Engelse pers (The Sunday Times) David Nieper, als eerste mode ontwerper/leverancier, opgenomen is in de lijst van “ 100 Top Werkgevers in UK “. Het bedrijf scoort hoog voor zorg en welzijn van medewerkers met een laag personeelsverloop. Meer dan 50% van het personeel geniet een 10+ jubileumuitkering.

Onze passie voor kwaliteit en duurzame produktie wordt bekrachtigd met de bevordering van kennis en vakbekwaamheid van voorgaande en toekomstige generaties, en door het scheppen van werkvoorziening, onderwijs en investering in de plaatselijke economie.

Wij volgen een ontwikkelingsmodel voor al onze werknemers met als doelstelling dat iedere persoon zich kan beteren door kennis en voortgang. Wij voeren een beleid gericht op het welzijn van al onze medewerkers.

Onderwijs en sociale mobiliteit

De wijze waarop David Nieper zijn sociale verantwoordelijkheid benadert is zowel altruïstisch als verreikend, niet alleen door het scheppen van lokale werkgelegenheid maar ook door de ondersteuning van onderwijs en welzijn van de plaatselijke scholieren en studenten.

Ter verbetering van het geboden onderwijs in de lokaliteit nam David Nieper de ongewone stap om een onderwijsstichting op te richten die de plaatselijke middelbare school financieel zou ondersteunen. Deze school stond toendertijd onderaan op de ranglijst met schoolprestaties van de onderwijsinspectie.

In 2015 kwam de David Nieper Onderwijsstichting tot stand. Op 1 september 2016 werd onder nieuwe leiding de oude middelbare school tot David Nieper Academie omgedoopt . Het nieuwe schoolgebouw, een £15 miljoenen project, werd in februari 2017 door leraren en scholieren ingewijd. Een nieuw uniform wordt aan iedere leerling gratis verstrekt. Een nieuwe VWO afdeling werd in september 2017 geopend.

Slechts minder dan 3 jaar na opening is het aantal scholieren verdriedubbelt met een officieel erkende verbetering van de schoolprestatie en sinds 25 jaar is er een wachtlijst voor inschrijvingen. De reputatie van de school is in de lokaliteit volledig hersteld en de school is voor vele ouders een eerste keuze.

David Nieper voert een breed sociale mobiliteitsbeleid uit en gelooft dat geen enkel kind benadeeld mag worden door sociale achtergrond. Het bedrijf engageert zich met jongeren in ieder stadium van hun ontwikkeling van design wedstrijden op lagere scholen tot leer- en werkstages voor middelbare scholieren en beurzen voor universitaire studenten. Het bedrijf heeft een eigen modevakschool waar het opdoen van praktische kennis de leerervaring van de studenten verbreedt.

Lees meer over de David Nieper Onderwijsstichting en modevakschool.

Verzending naar Nederland en wereldwijd

Verzend- en portokosten vanaf € 6,50 voor een verzekerde levering

Verder lezen

Gratis retourneren

Ieder item wordt kostenloos snel en probleemloos geretourneerd of omgeruild.

Lees meer

Catalogus aanvragen

Op verzoek sturen wij u kostenloos catalogussen met onze nieuwste collecties.

Lees meer

Satisfaction Guaranteed

Everything you buy is fully covered by our 100% No Quibble, Satisfaction Guarantee

Find Out More
Newsletter popup

Zeg ‘Ja’ tegen goede dingen

Wees er als eerste bij voor speciale aanbiedingen en exclusieve wetenswaardigheden

Meldt u aan en als bedankje ontvangt u 10% korting bij uw eerstvolgende bestelling

U kunt zich te allen tijde uitschrijven. Wij hechten veel waarde aan privacy. Lees onze privacyverklaring

NEE DANK U, VERDER WINKELEN
DANK U!

DANK U!

Er zijn nog meer goede dingen voor u in aantocht

Menu
Zoeken
Verlanglijst
Zoeken